Gary Barlow zoekt acteurs Take That-musical in televisieshow

Gary Barlow verleent zijn medewerking aan een talentenjacht bij de BBC waarin vijf hoofdrolspelers voor de Take That-musical The Band worden gezocht. De show heet Let It Shine en wordt gepresenteerd door Graham Norton and Mel Giedyroyc.

Barlow neemt plaats in de jury en beoordeelt met wisselende juryleden de optredens van de kandidaten acht weken weken lang. Barlow ontwikkelt de musical The Band samen met Take That-collega's Howard Donald en Mark Owen.

Op YouTube roept de zanger onbekend talent op zich te melden. Hij vestigt de aandacht op de musicalshow met een optreden aan een vleugel midden in een winkelcentrum, iets waarvoor hij naar eigen zeggen erg zenuwachtig was.

De 45-jarige zanger zegt over de tv-show: "In 1989 waren we gewoon een groepje jongens uit Manchester die samenkwamen om Take That te vormen. Het geheim van ons succes was dat we allemaal verschillend waren en met zijn vijven een chemie hadden. Voor Let It Shine zoeken we mensen uit alle geledingen van de samenleving om een andere unieke band te vormen met dezelfde magie. Als jij denkt wat te kunnen bieden, willen we je zien."

Volgens NME is het de bedoeling dat de BBC Let It Shine volgend jaar gaat uitzenden op de zaterdagavond op de plek die The Voice heeft achtergelaten. The Voice is overgenomen door de commerciële zender ITV.

Lees meer over:
Tip de redactie