Hoofdredacteur Vrij Nederland vertrekt per direct

Waarnemend hoofdredacteur Robert van de Griend van Vrij Nederland heeft besloten per direct het weekblad te verlaten. De journalist bekleedde de functie sinds het vertrek van Frits van Exter in januari. 

"Laat ik voorop stellen dat dit geen eenvoudig besluit is geweest", schrijft de waarnemend hoofdredacteur in een brief aan zijn collega's, die in het bezit is van Het Parool. "Vrij Nederland heeft altijd alles voor mij betekend."

Van der Griend was dertien jaar werkzaam bij het blad. "De afgelopen zes maanden is het mij niet gelukt om mijn grote dromen te verenigen met de alledaagse realiteit van statuten en bestuursstijlen."

Vrij Nederland zou een maandblad worden, maar dat is tot op heden nog niet gebeurd. Daarnaast wordt er ook een multimediaal platform voor onderzoeksjournalistiek gelanceerd. Dit wordt gedaan in samenwerking met partners.

Afscheid

De vernieuwing betekende dat Vrij Nederland ook afscheid moest nemen van enkele vaste medewerkers op de redactie. "Vrij Nederland wil zich in print en digitaal richten op kernactiviteiten: journalistieke verhalen, opinie en onderzoek", zei Van Exter destijds.

Lees meer over:
Tip de redactie