Wedstrijden Champions League van SBS6 naar Veronica

De UEFA Champions League-wedstrijden van komend seizoen worden niet meer bij SBS6, maar bij Veronica uitgezonden.

"Voor het aankomend seizoen ligt de situatie anders", legt SBS/Sanoma-directeur Peter de Mönnink uit. De wedstrijden zijn net als een seizoen eerder live te zien bij NU.nl.

"We zijn in de positie om bij SBS6 nog meer nieuwe Nederlandse reeksen te gaan uitzenden en dat is niet te combineren met de vaststaande voetbalavonden."

Verder wordt er inhoudelijk weinig veranderd aan de uitzendingen. Dezelfde presentatoren, commentatoren en analytici verhuizen mee naar Veronica. Ook is de wedstrijd om de Europese Super Cup (winnaar van de Champions League tegen de winnaar van de Europa League) bij de zender te zien.

Eerste keer

SBS6 zond afgelopen seizoen voor het eerst de wedstrijden uit de Champions League uit. De wedstrijden werden beter bekeken dan een seizoen eerder, toen de wedstrijden werden uitgezonden bij NPO 3.

Naar de wedstrijden van het afgelopen seizoen keken gemiddeld 1.553.000 mensen, tegenover 1.533.000 mensen een seizoen eerder. Het afgelopen seizoen groeide het marktaandeel van de uitzendingen daarmee van 22,5 procent in 2014/2015 (NPO) naar 23,9 procent in 2015/2016 (SBS6).

Ook keken gemiddeld 60.000 mensen online via een livestream van NU.nl, SBS6 en KIJK. 

Stijging

Mogelijk heeft de achtste finale tussen PSV en Atletico Madrid bijgedragen aan de stijging. Met 2,3 miljoen en 2,4 miljoen kijkers voor de heen- en terugwedstrijd werd er een kijkcijferrecord neergezet bij SBS6.

Een seizoen eerder speelde er geen Nederlandse club in de knockoutfase van de Champions League. PSV werd overigens uitgeschakeld door Atletico Madrid, dat in de finale verloor van stadsgenoot Real Madrid.

Lees meer over:
Tip de redactie