Sylvester Stallone aangeklaagd voor plagiaat televisieprogramma

Sylvester Stallone is afgelopen week aangeklaagd voor plagiaat. Personal trainer Robert Fletcher beweert dat de 69-jarige acteur het concept van het televisieprogramma Strong van hem heeft gestolen.

Stallone is een van de producenten van Strong, een show waarin mannelijke en vrouwelijke trainers het tegen elkaar opnemen in verschillende fysieke uitdagingen. Volgens Fletcher is het programma bijna een één-op-éénkopie van zijn idee America's Next Great Trainer.

Fletcher ging twee jaar terug de boer op met America's Next Great Trainer. De personal trainer bood het idee onder meer aan Stallone's publicist aan en ook aan een vertegenwoordigerskantoor dat werkt voor de acteur.

Tot slot is het volgens Fletcher ook opmerkelijk dat een van de instructeurs van Strong voorheen verbonden was aan America's Next Great Trainer, maar een jaar geleden van de radar verdween om vervolgens terug te keren bij de show van Stallone.

7 miljoen

Fletcher wil op zijn minst 7 miljoen dollar (bijna 6,2 miljoen euro) zien van Stallone, zender NBC, de overgelopen trainer en andere producenten van Strong.

Lees meer over:
Tip de redactie