Michael Schaap, beter bekend als de Hokjesman uit de gelijknamige VPRO-serie, is niet blij met de uitslag van de Zilveren Nipkowschijf 2016. De programmamaker noemt de jury "de enige echte verliezer".

"Zo gaan die dingen. De enige echte verliezer is uiteindelijk de jury zelf", schrijft Schaap zaterdagochtend op Twitter.

De Hokjesman was samen met Langs de Oevers van de Yangtze (VPRO) en Zondag met Lubach (VPRO) genomineerd voor de prijs. De winnaar werd het programma van Arjen Lubach, tot ongenoegen van de programmamaker.

Schaap probeert het tegenover Volkskrant-recensent Jean-Pierre Geelen uit te leggen. "Zonder dollen: het was een aanfluiting. En kom nou niet met dat Hollandse standaardgelul dat je een goede verliezer moet zijn."

Tv-critici

De Zilveren Nipkowschijf is de prijs van tv-critici voor het beste Nederlandse televisieprogramma. De prestigieuze Nederlandse televisieprijs wordt ieder jaar uitgereikt door redacteuren van dagbladen en tijdschriften. 

De jury bestond uit vijftien leden, onder wie Marcel Peereboom Voller van de Telegraaf. Ook die krijgt kritiek van Schaap. "Jullie hebben het mis. Wen er maar aan", schrijft de programmamaker. "En dat mens van het AD is echt te dom om te poepen." Waarmee hij doelt op tv-recensente Angela de Jong. 

"Man. Echt. Gebruik je verstand", reageert Schaap op een tweet van Peereboom Voller. "We hebben het er nog wel 's over. Weet zeker dat ik je kan overtuigen van jullie foutje. Groet."