Inzameling Radio 4 brengt 1024 instrumenten op

De inzamelingsactie Klassiek Geeft van NPO Radio 4 heeft bijna 75.000 euro en 1024 instrumenten opgeleverd. Dat maakte minister Jet Bussemaker (Onderwijs, Cultuur en Wetenschap) vrijdagmiddag in Amsterdam bekend.

De klassieke radiozender zamelde de afgelopen weken geld en muziekinstrumenten in om zo veel mogelijk kinderen muziekonderwijs te bieden en ze de kans te geven een instrument te leren bespelen.

Bussemaker overhandigde de cheque en een beeldje met daarop het aantal ingezamelde instrumenten aan Marco de Souza, directeur van het landelijke Instrumentendepot Leerorkest. Zijn organisatie leent muziekinstrumenten uit aan muzikale initiatieven voor kinderen in de basisschoolleeftijd.

''Muziek in de klas is ontzettend belangrijk. Van muziek worden mensen niet alleen individueel rijker, maar muziek verbindt ook een klas en de hele school'', zei Bussemaker tijdens de bijeenkomst waar de opbrengst van de actie werd bekendgemaakt.

Koningin Máxima was bij het begin van de actie op 25 mei op basisschool Kruisboelijn in Den Bosch. De actie was er voor de derde keer.

Lees meer over:
Tip de redactie