De makers van Rad van Fortuin in de jaren negentig dronken regelmatig alcohol tijdens de opnames. Volgens Gaston Starreveld, destijds voice-over van het spelletjesprogramma, werd er regelmatig jus d'orange met alcohol gedronken.

"We deden vijf afleveringen op een dag. Dat deden we bijna altijd in de zomermaanden, want dan stonden de studio's leeg", vertelt Starreveld donderdag bij Edwin Evers op Radio 538.

"Aflevering een en twee gingen nog wel, bij drie kwam er een klein drankje de vloer op en de vrijdagaflevering was gewoon altijd redelijk onder invloed van de stimulerende middelen."

Water

Volgens Starreveld waren de opnames "één groot feest". "We hebben een keer de grap gemaakt met Hans om in plaats van een glaasje water een glas met pure wodka onder de desk te zetten. Zo ging het maar door."

Rad van Fortuin maakt dit najaar een comeback bij SBS6. De presentator is naar eigen zeggen nog niet gevraagd om als vanouds de kandidaten en de prijzen aan te kondigen. "Dat zou ik wel ontzettend leuk vinden."