Nina den Hartog heeft de finale van de talentenjacht Idols gewonnen. Ze nam het in de finale op tegen Kimberly Fransens. De kijker bracht de meeste stemmen uit op Den Hartog. 

De stijlen van de twee finalisten verschilden sterk van elkaar. Fransens had volgens de jury en het publiek een stoere stijl, terwijl de winnares werd omschreven als lief en bescheiden. Tijdens de finale zongen de twee allebei een duet met Jamai Loman, die in 2003 de allereerste editie van Idols won. 

Nu de 18-jarige Den Hartog de RTL talentenjacht heeft gewonnen krijgt ze een eigen album en een platencontract bij Cloud 9 Music.

Genoten

"Deze avond was idioot!", zei de winnares. "Het ging top, het had echt niet beter kunnen gaan. Ik heb alleen maar genoten."

Den Hartog kan zich nog nauwelijks voorstellen dat ze nu een bekende Nederlander is. Al heeft ze daar de afgelopen dagen al even van kunnen proeven. "Ik woon in een klein dorp en daar word ik de hele dag door aangesproken. De hele dag vragen mensen om een foto."

Toekomst

Op de vraag of ze al weet wat er voorlopig allemaal op de planning staat reageert ze nuchter: "Ik hoop dat ik eerst mag uitslapen." Daarna gaat Den Hartog in gesprek met haar management en haar platenlabel en krijgt ze te horen wat ze de komende tijd allemaal kan verwachten.

"Ik hoop dat ik gewoon heel veel muziek mag maken." Haar eerste single, Lights Go Out, presenteerde ze woensdagavond tijdens de finale.