Verslaggevers Studio Sport krijgen veiligheidssessies voor EK voetbal

Verslaggevers die voor NPO Studio Sport naar Frankrijk afreizen om het EK voetbal te verslaan, krijgen veiligheidssessies om zich voor te breiden op risicovolle situaties die zouden kunnen ontstaan.

Volgens Arno Vermeulen, chef voetbal en commentatoren bij Studio Sport, hebben de verslaggevers in kwestie al twee sessies gedaan.

"Er is per slot van rekening al een aanslag bij een stadion geweest in Parijs, met de bedoeling om het stadion te laten ontploffen", aldus Vermeulen in gesprek met de VARA Gids.

De journalisten in kwestie krijgen voorlichting van mensen die zich beroepsmatig met veiligheid en handhaving bezighouden.

"Iemand die verstand heeft van veiligheid in stadions. En iemand die les geeft op de politieacademie, die kan ons weer andere dingen aanreiken", zegt Vermeulen.

"Op een gegeven moment zou er ook een SAS-militair komen, maar die kon niet helaas. Die had ik er eigenlijk ook wel bij willen hebben om een soort training te geven."

Verantwoordelijk

Vermeulen zegt zich verantwoordelijk te voelen voor de zes medewerkers die het kampioenschap zullen verslaan. Toch lijkt niet iedere werknemer zijn zorg volledig te kunnen waarderen.

"Een van die experts vroeg ons of je als commentator alleen bent, of dat je iemand bij je hebt. Ik antwoordde: 'We zijn alleen.' 'Oké', zegt-ie, 'het is wel handig dat je een maatje vindt tussen de andere commentatoren, zodat je samen kan optrekken als er iets gebeurt.' Dus wij begonnen al een beetje te gniffelen en Frank Snoeks zegt: 'Ik vraag drie kwartier van tevoren misschien aan mijn Zweedse collega hoe je een bepaalde naam uitspreekt, maar ik ga echt niet vragen wat we zullen doen als er een bom ontploft.' Moesten we wel om lachen."

Lees meer over:

Facebook & Twitter

Facebook & Twitter
Volg het nieuws van NU.nl/Entertainment ook op Facebook en Twitter

NUwerk

Tip de redactie