Annemieke Schollaardt vindt discussie over vrouwen op radio 'vermoeiend'

Annemieke Schollaardt vindt het vermoeiend dat de radio als een mannenwereld wordt gezien. De discussie over een vermeend gebrek aan vrouwelijke dj's op de radio vindt ze overbodig.

"Ik zou het heel vervelend vinden om constant neergezet te worden als 'vrouw in de mannenwereld'. Dat zou alleen maar aangeven dat het bijzonder is wat ik doe", vertelt de presentatrice in gesprek met VIVA.

Schollaardt merkt op haar werk niet dat ze als vrouw anders behandeld wordt. "En daarbij: ik werk gewoon goed met mannen. Ik ben ook vrij direct en ik hou niet van gebitch."

"Ik ben geen typisch 'meisje-meisje', maar meer 'one of the guys'. Al ben ik ook graag met mijn uiterlijk bezig. Dat vind ik dan ook weer jammer aan dit 'hokje': als je als vrouw in een mannenwereld werkt, word je vaak gezien als een halve kerel. Mensen vinden het dan op een of andere manier moeilijk te begrijpen dat je ook gewoon vrouw kunt zijn."

Weinig verschil

De 37-jarige presentatrice ziet weinig verschil tussen zichzelf en haar mannelijke collega's. "Daarom werkt het ook. We hebben weleens meisjes gehad die heel veel over seks gingen praten en zich constant wilden bewijzen als vrouw. Dat gaat 'm dan gewoon niet worden. Ik ben daar niet mee bezig."

"Ik zit hier niet omdat ik een vrouw ben, ik ben geen excuustruus. Ik maak gewoon goede radio."

Lees meer over:
Tip de redactie