Sharon Doorson en Pip Pellens gaan John Ewbank bijstaan om in de nieuwe talentenjacht The Next Boy/Girl Band een meidengroep samen te stellen.

Het team van Nick Schilder, die een jongensgroep vormt, wordt geleid door platenbaas Tony van de Berkt van 8Ball Music en aangevuld met zangcoach Babette Labeij. Hiermee zijn beide teams compleet, maakte SBS 6 maandag bekend.

In de nieuwe talentenjacht nemen twee platenmaatschappijen het tegen elkaar op. John Ewbank gaat voor Universal Music een girlband oprichten. 8Ball Music ontfermt zich over de boyband.

Debuut

Pellens maakt met haar medewerking aan het programma haar debuut op SBS6. Eerder was de voormalige GTST-actrice jurylid in de dansshow Battle on the Dancefloor op RTL 5 en vorig jaar won ze met haar vriend Pim Wessels de eerste editie van Dance Dance Dance op RTL 4.

Sharon Doorson brak als zangeres door in het programma Popstars: The Rivals, wat haar een plek opleverde in de meidenband Raffish. Sinds haar deelname aan The Voice of Holland is zij als solozangeres succesvol.