NPO-zenders passen programmering aan om overlijden Muhammad Ali

Vanwege het overlijden van bokslegende Muhammad Ali is zaterdagavond op NPO 3 een documentaire over hem te zien. The Trials of Muhammad Ali staat geprogrammeerd om 20.55 uur bij de VPRO.

De documentaire vertelt over Ali's strijd buiten de ring en zijn spirituele transformatie. "Zelfs als je niet van boksen houdt, is The Trials Of Muhammed Ali een intrigerende kroniek van de religieuze en politieke bewustwording van de boksende superster", aldus de NPO.

Door deze uitzending verschuift de eerste aflevering van de zesdelige misdaadserie Varg Veum naar volgende week. De rest van de programmering op de zender blijft ongewijzigd.

In memoriam

Op NPO 1 is verder zaterdagavond bij de NOS een in memoriam van bijna een uur te zien over Muhammad Ali: The Greatest. Presentator Tom Egbers praat vanaf 23.00 uur met gasten als Ruud ter Weijden, Guus Dubbelman, Alex Blanchard en Kees Jansma over de legende, die veel meer was dan een bokser.

Ook zijn er actuele beelden en veel archiefbeelden van Ali te zien. Vanaf 00.24 uur volgt Nog 1 keer opstaan voor Ali: The Thrilla in Manila, een volledig gevecht van de bokser van 1 oktober 1975.

Lees meer over:
Tip de redactie