Hans van der Togt wil Lucille Werner als presentator Rad van Fortuin

Oud-presentator van het spelprogramma Rad van Fortuin Hans van der Togt wil dat de nieuwe versie van het programma door Lucille Werner of Irene Moors wordt gepresenteerd.

Dat zegt hij vrijdagochtend in de 100% NL ochtendshow van Lex Gaarthuis. 

Donderdagavond werd bekend dat SBS6 bezig is met de ontwikkeling van het programma, dat in het najaar op televisie moet verschijnen.

Van der Togt zou zelf niet meer het programma willen presenteren. "Nee joh, hou eens op, ik word 70, ik moet er niet aan denken!"

Hij zou graag Beau van Erven Dorens willen zien als presentator, maar dat is niet mogelijk door zijn contract bij RTL. "Maar ik denk dat Irene Moors en Lucille Werner, die tot nu toe bij SBS nog niet echt aan de bak zijn gekomen, dat heel goed zouden kunnen. Ik vind het in elk geval heel erg leuk dat het weer terugkomt en ik ga kijken!"

Reuzenrad

Rad van Fortuin was sinds 1990 jarenlang dagelijks te zien bij RTL4, met Van der Togt als presentator. In het programma konden deelnemers door een gelukkige draai aan een reuzenrad en het raden van een woord in de prijzen vallen.

Leontine Borsato, die destijds nog Ruiters heette, mocht de letters in de decorwand omdraaien. In 1998 maakte Rad van Fortuin doordeweeks plaats voor de kennisquiz Lucky Letters met Victor Reinier en was Van der Togt nog een tijdje op de zondagavond te zien. In de loop van dat jaar viel het doek voor de show.

Tip de redactie