Irene Moors vond verwachtingen De Vreemde Eend 'erg hoog'

Irene Moors kijkt met een goed gevoel terug op haar periode als spelleider bij de SBS6-show De Vreemde Eend. Wel vond ze dat het programma onder een vergrootglas lag. "Daarom waren de verwachtingen erg hoog."

Dat zegt de 48-jarige presentatrice donderdag in gesprek met Radio 2.

Die verwachtingen werden op het gebied van kijkcijfers niet ingelost. Het programma haalde gemiddeld een half miljoen kijkers. 

"Er hebben best aardig wat mensen naar gekeken", relativeert Moors. "Maar blijkbaar was dat niet genoeg. Ik heb er zelf wel veel plezier aan beleefd."

"Natuurlijk is het een beetje balen. Er werd veel aandacht besteed aan mijn overstap van RTL naar SBS, dus ook aan mijn nieuwe show. Maar De Vreemde Eend was een kleine panelshow en geen Hollywoodproductie. Maar goed, ik heb het naar mijn zin gehad. Er komen genoeg andere dingen."

Kookprogramma

Moors is op het moment voor SBS6 bezig met een "kookcompetitie-achtig" programma. "Ik krijg de ruimte om iets leuks te ontwikkelen. Het heeft vooral met potten en pannen te maken. Meer kan ik er niet over vertellen."

SBS laat aan NU.nl weten dat Moors inderdaad bezig is met een nieuw programma. "Op het moment dat er meer duidelijk is, maken we dat zeker bekend."

Afgelopen woensdagavond maakte oud-collega Carlo Boszhard bekend dat de presentator en Moors een nieuw seizoen van het RTL4-programma De TV Kantine gaan maken. "Ik krijg de ruimte van SBS om dat te doen", benadrukt ze.

Lees meer over:
Tip de redactie