Ruud de Wild vindt dat radiozender Qmusic niet juist is omgegaan met de persoonlijke situatie van dj Mattie Valk. De de strategie van de zender om breed aan te kondigen dat Valk terug zou keren "ruikt naar marketing", stelt De Wild.

Valk bleek niet de biologische vader van de pasgeboren tweeling van zijn vriendin. De tweeling werd in maart na 26 weken te vroeg geboren, waarna de dj tijdelijk stopte met zijn ochtendshow op Qmusic. Maandag 30 mei keerde hij terug.

"Ze brengen groots dat Mattie de volgende dag weer terugkeert, een uur voor de start van de show wordt het nogmaals getwitterd; het ruikt allemaal zo naar marketing en dat vind ik echt lelijk", aldus De Wild in gesprek met AD.

De Wild kreeg het gevoel dat zelfs de persoonlijke brief die Valk tijdens de uitzending voorlas het idee was van een spindoctor. In de brief zei Valk nog steeds contact te hebben met zijn ex-vriendin, maar niet te weten hoe het precies gaat met de tweeling.

"In goede harmonie zijn we dingen af aan het ronden. Wat er in de toekomst overblijft in de relatie met de kinderen, moet de tijd uitwijzen. Voor nu gaat iedereen zijn eigen weg", aldus Valk maandag.

Sturen

"Die jongen wordt gestuurd. Ik zeg dit alles omdat ik Mattie zo'n coole gozer vind. Ik snap dat hij vreselijk veel pijn heeft, iemand anders heeft zijn geluk aan diggelen geslagen. Ik hoop echt dat hij hier zonder kleerscheuren uitkomt", aldus De Wild.

De radiozender heeft aan AD laten weten niet te willen reageren en het te houden bij de persoonlijke verklaring van Valk.