Het nieuwe Top Gear lijkt nog geen succes. De autoshow was zondagavond voor het eerst op de buis met Chris Evans en Matt LeBlanc als presentatoren. 

Op social media werd het programma al snel omgedoopt tot Flop Gear en ook de kijkcijfers vallen tegen.

Maandag blijkt dat niet meer dan 4,7 miljoen Britten naar Top Gear keken. Jeremy Clarkson en co, die Top Gear tot vorig jaar presenteerden, trokken volgens The Mirror zo’n 5,3 miljoen kijkers. Evans zei te hopen op minimaal vijf miljoen kijkers. “Ik hoop de vijf miljoen te halen, alles daarboven doet er dan niet meer toe.”

Tv-kijkers waren zondagavond snoeihard. Zo deed Evans volgens hen te veel zijn best te klinken als Clarkson en kopieerden de nieuwe presentatoren de wedstrijdjes van hun voorgangers. Evans en LeBlanc zouden bovendien geen chemie hebben.

Jeremy Clarkson

De BBC moest op zoek naar nieuwe presentatoren van Top Gear na het ontslag van Clarkson. Hij werd vorig jaar maart na een reeks incidenten aan te kant gezet.

Zijn collega-presentatoren Richard Hammond en James May besloten ook op te stappen en volgden Clarkson naar Amazon Prime, waar ze de nieuwe autoshow The Grand Tour gaan maken.