Dit weekend ging de eerste aflevering van het 23e seizoen van Top Gear in première in Groot-Brittannië. Wat schrijven nationale en internationale media over deze eerste aflevering? NU.nl zet de reacties op een rij.

Het is het eerste seizoen van Top Gear zonder Jeremy Clarkson, Richard Hammond en James May, maar met Chris Evans en Matt LeBlanc als nieuwe presentatoren. Het contract van Clarkson werd niet verlengd, omdat hij een producent sloeg begin 2015.

Clarkson gaat samen met Hammond en May, die niet verder wilden zonder Clarkson, een autoprogramma maken voor Amazon.

De Volkskrant

"Veel modder, veel geschreeuw en veel auto's die geen sterveling ooit zou kopen. En het ergste: geen enkele grap om te lachen. De eerste Top Gear-aflevering na het gouden trio Clarkson, Hamster en Captain Slow viel zondagavond bepaald niet mee. (..) De show van Evans heeft reeds een nieuwe bijnaam: Flop Gear."

Lees de volledige recensie

The Guardian

"Een heleboel mensen zien Chris Evans het liefste crashen. Niet zo zeer om wie hij is, maar om wie hij niet is. (..) Het is geen ramp. Het is een gepolijst programma, waar de meeste stunts leuk zijn. Het is alleen jammer dat er niet meer is gedaan om de show te vernieuwen. Het zijn nieuwe mensen die hetzelfde als voorheen doen."

Lees de volledige recensie

Daily Mail

"De nieuwe versie van Top Gear was een ramp. Het was zo slecht dat je bij wijze van spreken het ontkurken van de champagne bij het hoofdkantoor van Amazon kon horen, de plek waar Jeremy Clarkson zijn nieuwe show gaat maken. (..) Chris Evans 'opknapbeurt' van het programma leek op een Top Gear-tribute, die een slechte sketch deed van Comic Relief (stichting die met komedies geld inzamelt voor het goede doel, red.). (..) Door het behoud van de naam Top Gear was het onvermijdelijk dat het publiek een vergelijking met vorige seizoenen opstelt."

Lees de volledige recensie

Autoblog

"Wij vonden het niet zo bijzonder. Wat berichten die bij ons langsgingen: 'gaap, saai, boring, drie keer saai, ik mis Jeremy'. Misschien is het een kwestie van wennen, maar we waren het er vooral over eens dat het een beetje sneu was hoe hard de mannen probeerden het voormalig presentatietrio te imiteren. Als ze daar nou eens van af zouden stappen zou het nog wel wat kunnen worden, maar deze show was niet wat het had kunnen zijn."

Lees de volledige recensie