Mattie Valk is maandagochtend weer voor het eerst sinds een maand bij Qmusic te horen. De dj las uit een brief voor hoe hij zich op dit moment voelt. "In goede harmonie ben ik nu alles met mijn ex-vriendin aan het afronden."

De dj bleek niet de biologische vader van de pasgeboren tweeling van zijn vriendin. De tweeling werd in maart na 26 weken te vroeg geboren, waarna Valk tijdelijk stopte met zijn ochtendshow op QMusic. 

"Ik vind het zo spannend dit, mijn hart zit in mijn keel", zei Valk aan het begin van de ochtendshow even na 6.00 uur. "Ik heb geen oog dicht gedaan deze nacht. Ik had het gevoel alsof ik boven op een duikplank stond en tien meter naar beneden moest springen. Maar ik vind het fijn dat ik er weer ben. Het water voelt warm."

Later in de uitzending kwam Valk terug op de hele situatie. Hij had een brief geschreven om zijn gevoelens te verwoorden, want hij merkte dat hij de laatste tijd niet meer makkelijk mensen kon vertellen hoe het met hem ging.

"Hoe het met me gaat is een hele moeilijke vraag geworden", las Valk voor. "Alle gebeurtenissen hebben mijn leven ontregeld. Het gaat beter met me, maar ik ben er nog niet."

Video: Mattie Valk: 'Het gaat beter, maar ik merk dat ik er nog niet ben'

Mattie Valk: "Het gaat beter, maar ik merk dat ik er nog niet ben"
Mattie Valk: "Het gaat beter, maar ik merk dat ik er nog niet ben"

Vanouds

De dj zegt dat hij nog veel aan het verwerken is, maar dat hij verwacht dat het radioprogramma hem daarbij gaat helpen. "Vergeef het me als ik de komende periode nog niet als vanouds klink, ik vind het spannend om hier weer te zijn."

Valk kent de details rondom de gezondheid van de tweeling niet. "Ik weet alleen dat het goed met ze gaat. Het vooruitzicht is dat het twee hele prachtige meiden gaan worden."

De dj heeft nog contact met zijn ex-vriendin. "In goede harmonie zijn we dingen af aan het ronden. Wat er in de toekomst overblijft in de relatie met de kinderen, moet de tijd uitwijzen. Voor nu gaat iedereen zijn eigen weg."

Valk heeft duidelijk gemaakt dat hij met plezier radio-uitzendingen blijft maken. "Ik wil dit maken en ik blijf het ook maken, als het aan mij ligt. We gaan weer lekker beginnen."

Brief

Valk bracht begin mei met een brief het nieuws naar buiten dat zijn vriendin tegen hem had gelogen. "Ik en mijn familie kunnen niet langer het enorme medeleven rondom de kinderen op de juiste manier ontvangen", schreef de dj.

"De kwetsbaarheid van twee pasgeboren kinderen brengt me naar plekken van mezelf die ik nog niet kende. Er is in de meeste extreme vormen angst, geluk, verdriet. Maar de afgelopen periode heeft vooral ongeloof de boventoon gevoerd toen bleek dat ik niet de biologische vader ben van de twee vechtertjes."