Frans Klein, directeur televisie van de NPO, zegt dat Martin van Waardenberg niet bij het BNN-Vara programma Kanniewaarzijn is ontslagen wegens zijn leeftijd. 

"Je programmering verjongen, wil niet zeggen dat oudere presentatoren weg moeten en dat er alleen maar plek is voor jonge frisse snoeten", zegt de topman in een reactie op de website van de NPO donderdagmiddag.

Dit standpunt werd al eerder door de omroep uitgesproken.

De 60-jarige Van Waardenberg sprak zich donderdag in de Volkskrant boos uit over zijn ontslag. Hij houdt onder anderen Staatssecretaris Dekker en Frans Klein van de NPO verantwoordelijk.

"Staatssecretaris Dekker, die lul met die krulletjes en die bril, die zelf nooit tv kijkt, heeft bedacht dat televisie meer moet verjongen. Alsof jongeren nog tv kijken. Die pitloze druif heeft opdracht gegeven aan Frans Klein, de baas van alle netmanagers, om dit door te voeren", zei Van Waardenberg in de krant.

Ontkenning

Frans Klein ontkent iets te maken te hebben met het ontslag van de acteur.

"De NPO gaat niet over de inhoud en invulling van de programma's. Dat is echt aan de omroep zelf. Wel vragen we aan de omroepen om hun bestaande programma's door te blijven ontwikkelen en te vernieuwen. En dan kan het gebeuren dat de omroep kiest voor een andere opzet met andere programma-onderdelen en gezichten. Maar dat heeft niets maar dan ook niets met leeftijd te maken."

De tv-directeur benadrukt zijn argument door te zeggen dat hij 'persoonlijk groot fan is' van Martin van Waardenberg.