De NOS heeft besloten om voor deze dinsdag, woensdag en donderdag extra 'Girojournaals' in te lassen vanwege het succes van de Nederlandse wielrenner Steven Kruijswijk in de Ronde van Italië.

De omroep heeft niet alle rechten voor het uitzenden van de wielerwedstrijd. Omdat Kruijswijk op weg is naar de overwinning van de ronde, besteedt de NOS extra aandacht aan de Ronde van Italië.

Het zogenoemde Girojournaal wordt tijdens de reguliere Roland Garros-uitzending om 17.30 uur op NPO 1 uitgezonden. De etappes van vrijdag, zaterdag en zondag zijn wel rechtstreeks te zien op televisie.

De presentatie van de extra journaals is in handen van Rivkah op 't Veld, die ook verantwoordelijk is voor de omliggende tennisuitzending.

Roze trui

Kruijswijk verstevigde dinsdag zijn leidende positie met de tweede plek in de heuvelachtige zestiende etappe van de Giro d'Italia. De dagwinst ging naar Alejandro Valverde. 

In de 132 kilometer lange etappe sloeg Kruijswijk eigenhandig meerdere aanvallen van zijn concurrenten af, om vervolgens met Valverde en Ilnur Zakarin naar de finish te koersen.

Daardoor mag de Nederlander woensdag voor de derde dag op rij als klassementsleider van start gaan in de Ronde van Italië. Met nog vijf dagen te gaan verdedigt de kopman van Lotto-Jumbo een voorsprong van drie minuten op Esteban Chaves. Valverde klom naar de derde plaats met een achterstand van 3.23.