Matt Leblanc ontkent dat hij ruzie heeft met Top Gear-collega Chris Evans. Het presentatieduo zou volgens bronnen niet goed met elkaar door één deur kunnen, maar volgens de voormalig Friends-acteur is dat een "grote hoop bullshit".

In gesprek met radioprogramma Radio Times vertelt de acteur en presentator dat hij en Evans nooit ruzie hebben gehad. "Ik ben een echte autofan, Chris is een echte autofan. We gaan goed met elkaar om, lachen met elkaar en doen ons best. Hij is een zeer slimme vent."

LeBlanc zegt dat hij sinds de aankondiging van het nieuwe format van het programma is overladen met negatieve reacties. "Ik had niet verwacht dat de Britse pers zo meedogenloos kon zijn. Ik weet dat het een grote, belangrijke show is, maar we zijn geen cowboys. We hebben alles gepland, hebben toestemming en alles staat in een contract."

De acteur zegt het gevoel te hebben dat de Britse pers hem verantwoordelijk houdt voor het vertrek van Jeremy Clarkson, Richard Hammond en James May. "Ik heb ze niet ontslagen. Ik heb ze ontmoet en het zijn hele aardige jongens. Ik ga ook kijken naar hun nieuwe show. Ik was er niet bij toen alle commotie ontstond en het is niet mijn schuld dat ze weg zijn."

Opspraak

De vernieuwde Top Gear wordt komend weekend voor het eerst met de nieuwe presentatoren in Groot-Brittannië uitgezonden. De BBC moest het format van Top Gear veranderen na het ontslag van voormalig presentator Jeremy Clarkson.

Hij presenteerde de autoshow jarenlang, maar kwam meermaals in opspraak. Nadat Clarkson een producer had geslagen, werd hij ontslagen. Daarop stapten ook Clarksons secondanten Richard Hammond en James May op. De drie maken nu een autoshow voor Amazon.