F1-commentator Olav Mol vindt het niet logisch als de Formule 1-races live uitgezonden worden bij de publieke omroep. "Het is immers een commerciële sport."

"De NOS zou dan die uitzendrechten uit gemeenschapsgeld moeten betalen, terwijl Ziggo dat uit eigen vermogen doet", vertelt de commentator die werkzaam is bij Ziggo Sport in een interview met NU.nl.

NOS-directeur Jan de Jong stelde eerder dat hij het gek vindt dat een zender als Ziggo Sport Totaal de rechten van F1-wedstrijden in bezit heeft. "Je kan je afvragen of zoiets alleen bij Ziggo te zien moet zijn", zei hij in gesprek met het AD.

"Ja, wat zuur", reageert Mol. "Hij heeft nu het recht om 18.00 uur 's avonds bij de uitzending van Studio Sport de beelden van de Formule 1 te tonen. In het verleden toonden ze alleen wat crashes, een Nederlander die niet scoorde, ga zo maar door. En als ze het aankondigden zeiden ze: 'We gaan nu even naar de autootjes kijken'."

Max Verstappen

NOS-baas De Jong zei ook dat de winnende race van Max Verstappen tijdens de Grand Prix van Spanje op het open net te zien moest zijn.

"Nu wint er een Nederlander en dan meent hij het recht te hebben om de Formule 1 aan de natie te tonen", zegt Mol daarover.

"Nou ja, prima, dat kan 'ie, maar doe dat maar in een samenvatting. Met voetbal kunnen ze immers ook niet alle wedstrijden live uitzenden. Ze kunnen dat simpelweg niet betalen."