Kijkwijzer krijgt meer klachten over bloot

Kijkwijzer heeft volgens mede-oprichter Hans Beentjes de laatste tijd meer klachten gekregen over bloot op televisie en in films.

De Kijkwijzer bepaalt voor welke leeftijd films en tv-programma's geschikt zijn. Het bedrijf bestaat deze donderdag vijftien jaar.

Beentjes kan zich niet voorstellen hoe schadelijk bloot kan zijn voor het publiek. "Thuis kunnen mensen bloot nog uitzetten, maar in de bioscoop niet", vertelt hij aan het AD. "Dan zeggen mensen: dat had ik liever van tevoren geweten, dan was ik niet gegaan."

De Nederlandse film Fissa, aangeraden voor een publiek van 12 jaar en ouder, kreeg veel klachten. Er was volgens kijkers te veel bloot, te veel alcohol en te veel gescheld. Ondanks dat er in een van de scènes een lerares een jongen oraal bevredigt besloot de klachtencommissie dat de film nog steeds geschikt was voor 12 jaar en ouder.

Strenger

Beentjes denkt dat enkele in de media breed uitgemeten incidenten ervoor hebben gezorgd dat men voorzichtiger is geworden over seks. Het nieuws dat Robert M. op een kinderdagverblijf enkele kinderen misbruikte zorgde voor veel onrust bij ouders. "Een hoop mensen zijn opgeschoven en wat voorzichtiger geworden. We zijn daarom wel beter gaan waarschuwen."

Lees meer over:

Facebook & Twitter

Facebook & Twitter
Volg het nieuws van NU.nl/Entertainment ook op Facebook en Twitter

NUwerk

Tip de redactie