NOS verdedigt 'Ajax-uitzending' Studio Voetbal

Studio Voetbal-hoofdredacteur Maarten Nooter heeft begrip voor de kritiek die het programma na de uitzending van zondag kreeg, maar verdedigt de relatief grotere aandacht voor Ajax ten opzichte van kampioen PSV.

Kritische kijkers merkten op dat het vooral over Ajax ging.

"Ik kan me best voorstellen dat iemand die alleen heeft ingeschakeld voor Studio Voetbal, de balans vond doorslaan naar de verliezende partij in plaats van naar de kampioen", zegt Nooter tegen de NOS

Nooter verdedigt de keuze om Ajax meer aandacht te geven in het programma. Hij wijst erop dat PSV zondag in andere NOS-uitzendingen op radio en televisie al veel aandacht had gekregen.

"We hebben gisteren veel meer gedaan dan alleen Studio Voetbal", aldus de hoofdredacteur. "We hebben zondag vanaf het begin van de middag tot kwart voor twaalf 's avonds vrijwel onafgebroken verslag gedaan van de apotheose van de Eredivisie, via alle denkbare platforms en uitzendingen." Volgens Nooter ontkomt de NOS-redactie er niet aan om per uitzending inhoudelijke keuzes te maken.

Vooral op Twitter reageerden kijkers zondagavond fel op de uitzending van Studio Voetbal. Zij wezen erop hoe lang het over Ajax ging en hoe kort PSV aandacht kreeg.

De Eindhovenaren werden zondagmiddag kampioen doordat Ajax niet wist te winnen bij De Graafschap. "Ruim een half uur bezig en het gaat nog steeds alleen over Ajax", twitterde Radio 538-dj Coen Swijnenberg.

Youri Mulder

Ook vaste gast van Studio Voetbal Youri Mulder toont begrip voor de kritiek. "Ja, we hadden het veel over Frank de Boer. Dat had natuurlijk Cocu moeten zijn. Hij was de winnaar", zegt hij tegen RTL Nieuws.

Oud-voetballer Mulder heeft een eigen verklaring voor de relatief ruime aandacht voor Ajax. "Je zoekt toch snel het drama op. Dat lag bij Ajax, niet bij PSV. Het is een discussieprogramma natuurlijk. Over PSV viel niet zoveel te discussiëren. Bij Ajax vroeg iedereen zich af: wat is er fout gegaan?"

Lees meer over:
Tip de redactie