Gwen Pol, Fidan Ekiz en Evi Hanssen zijn vaak tafeldame bij De Wereld Draait Door, maar weten niet op welke criteria presentator Matthijs van Nieuwkerk zijn co-presenatoren uitkiest.

Op de vraag of Van Nieuwkerk een voorkeur heeft voor bepaalde tafeldames bijven ze het antwoord schuldig. 

"Moeilijk te zeggen. Volgens mij niet", zegt Pol in gesprek met Veronica Magazine. "Dat bedoel ik met onpeilbaar. Ik heb ook geen idee. You tell me, want ik wil het ook graag weten", vult Ekiz aan.

"Omdat ik uit België kom, voelt het voor mij ook een beetje anders. Ik concurreer voor mijn gevoel niet met Nederlandse vrouwen", zegt de Vlaamse Hanssen.

In het interview vertellen de drie vrouwen dankbaar te zijn voor de kans die het programma hen biedt. De vergoeding die ze voor hun aanwezigheid krijgen zou daarom ook een ondergeschikte rol spelen.

Amper contact

Tot de uitzending begint hebben de drie vrouwen weinig contact met Van Nieuwkerk. "Hij is hartelijk en lief, maar de redactie wil dat je pas aan tafel echt in gesprek gaat", aldus Hanssen.

Volgens Ekiz is de presentator "in zekere zin onbereikbaar". "Wel letterlijk bereikbaar, maar hij blijft mysterieus. Ik vind dat wel charmant. Het is een intrigerende man."

"De paar keer dat ik er was, zag ik Matthijs in de make-upruimte. Daar hebben we kort over de uitzending gepraat. Hij kwam heel relaxed over", zegt Pol.