Presentator Roelof Hemmen stopt met RTL Nieuws

Presentator Roelof Hemmen vertrekt bij RTL Nieuws. Hij wil zich meer gaan toeleggen op zijn radiowerk en ''ruimte creëren voor nieuwe activiteiten''. Hemmen presenteert een programma op BNR Nieuwsradio.

De 53-jarige Hemmen werkt sinds 1993 bij de tv-omroep en presenteerde het RTL Nieuws ruim vijftien jaar. De laatste jaren vormde hij met Daphne Lammers een presentatieduo.

''Ik stop met de mooiste baan ter wereld. Geheel uit vrije wil'', zegt Hemmen op de site van RTL. ''Ik wil de tinteling van het avontuur weer voelen. Ik zoek onzekerheid. Van de hoofdweg af, de kronkelige paden op.''

Maar niet alleen door zijn liefde voor radio heeft Hemmen gekozen voor vertrek bij RTL, ook zijn liefde voor documentaires kon niet echt geuit worden bij de zender. "Ik heb bij RTL meegewerkt aan een aantal documentaires en dat vond ik fantastisch om te doen. Ik heb ook aangegeven bij RTL dat ik dat graag meer wilde doen maar hier was geen ruimte voor", aldus Hemmen tegen 100% NL maandagochtend.

Keurslijf

Volgens de presentator zit je als nieuwslezer in een strak keurslijf. "Dat werd me zelfs iets te strak." Toch blijft de deur naar een televisiewereld op een kier, geeft Hemmen toe. "Er zijn wel wat gesprekken gaande maar niets concreets. Ik zal altijd van tv blijven houden maar nu is het toch echt even zoals het is."

RTL-hoofdredacteur Harm Taselaar vindt het erg jammer dat Hemmen RTL Nieuws verlaat. ''RTL Nieuws en Roelof trekken al heel lang samen op. En dan doet scheiden een beetje pijn. Ik wens hem dan ook het allerbeste bij alles wat er op zijn pad gaat komen.''

Eind deze maand is Hemmen voor het laatst als nieuwslezer te zien.

Lees meer over:
Tip de redactie