De app FOX Sports Go, een kijkservice voor online en mobiel, is uitverkocht voor mensen die zonder abonnement onder andere de kampioenswedstrijd van Ajax willen zien.

De betaalzender verwacht dat er minstens zeven keer meer mensen gebruik zullen maken van FOX Sports. Hierdoor worden de servers extra belast. "Er zijn heel veel wedstrijden op een dag. En we kunnen niet alles live uitzenden, dus er is ook belangstelling bij mensen die online een andere wedstrijd willen kijken", vertelt een woordvoerder aan NU.nl.

Het is niet de bedoeling dat FOX Sports Go elke week uitverkocht raakt. "De belangstelling is tijdens speelrondes 33 en 34 heel groot, vooral als het nog spannend is. Vorige week hebben de kijkers in ieder geval de indruk gekregen dat het heel druk kan zijn."

Ajax speelt om 14.30 uur de kampioenswedstrijd tegen De Graafschap. Indien er verloren wordt of gelijk wordt gespeeld, dan maakt PSV tegen PEC Zwolle nog kans op de landstitel. In totaal worden er deze zondagmiddag negen wedstrijden in de Eredivisie gespeeld.