Nance Coolen geeft haar carrière een nieuwe wending. De RTL-presentatrice, die vooral bekend is van entertainment-programma's, gaat kinderen met kanker volgen in Kanjers van Kinderen.

Het was voor de 42-jarige presentatrice een lastige keuze om de nieuwe klus te aanvaarden. Niet alleen over het genre, documentaire, twijfelde ze, maar ook het onderwerp lag gevoelig. Toen RTL haar het voorstel deed, streed haar schoonmoeder tegen kanker, zegt ze in De Telegraaf.

"Zou je dat wel doen, is het niet te zwaar? Ook mijn schoonmoeder zelf vroeg het me, al liet ze me zoals altijd vrij in mijn keuze. Uiteindelijk hakte ik de knoop door: ik wil het doen en ik kan het", aldus Coolen.

"Bijzonder was dat ik tijdens het draaien allerlei medische kennis opdeed waar zij soms profijt van had. De 16-jarige Lisanne had baat bij wietolie. Mijn schoonmoeder riep: Dat wil ik ook. Dus regelde ik dat."

De laatste opnamen waren wel erg zwaar voor Coolen. Haar schoonmoeder was inmiddels overleden, maar met de meeste kinderen die zij voor het programma volgde ging het goed. "Het jongetje dat ik met een kaal koppie en een slangetje in zijn neus had keren kennen, was bijna onherkenbaar met zijn dikke bos haar. Anderen ging het ook heel goed. Terwijl er voor mij een boek was dichtgegaan, waren zij er nog. Dat vond ik zwaar, al was ik natuurlijk ongelooflijk blij voor die kinderen."

De driedelige serie Kanjers van Kinderen is vanaf 22 mei te zien op RTL4.