President Barack Obama trad voor de laatste keer op als spreker tijdens het Correspondents' Dinner in het Witte Huis.

Bij het jaarlijkse Correspondents' Dinner dineren media en poltici met elkaar. De president krijgt tijdens de avond de taak om een komische toespraak te houden. In Nederland werd in februari de eerste Correspondents' Dinner gehouden.

De grote afwezige dit jaar was Donald Trump, die ervoor koos om thuis te blijven. Dat ontging de Amerikaanse president niet. "Is hij thuis om een Trump-steak te eten, terwijl hij beledigende teksten richting Angela Merkel schrijft?", vroeg Obama zich af.

Complimenten

Trump kreeg ook de nodige complimenten van de huidige president. "Hij kent best veel buitenlandse leiders, waaronder Miss Zweden, Miss Argentinië en Msis Azerbeidzjan!"

Niet alleen Trump, ook zijn Democratische collega's Hillary Clinton, Joe Biden en Bernie Sanders waren doelwit tijdens de toespraak van de president. Zo noemde hij Clinton een "oude tante die net Facebook heeft ontdekt."

"En Bernie, je neemt de laatste tijd iets teveel afstand van mij. Dat doe je niet met een kameraad", vertelde hij over de Democratische presidentskandidaat.

Badjas

Maar Obama nam ook zichzelf op de hak. Hij vertelt over zijn bezoek aan Engeland, waar hij de jonge prins George ontmoette. De zoon van prins William ontving de Amerikaanse president in zijn badjas. "Ik krijg geen respect meer, een paar weken geleden werd ik door hem ontvangen in zijn badjas."

Bekijk de volledige toespraak terug.

Video: Obama over Donald Trump