Kate Middleton verschijnt op de cover van de Britse versie van het modetijdschrift Vogue. De vrouw van Prins William doet dat ter gelegenheid van het honderdjarige bestaan van het blad.

Vogue plaatste zaterdagavond een foto van de cover op haar website. De 34-jarige Middleton zal de voorkant van de juni-editie sieren. Vogue besteedt tien pagina’s aan de 'Hertogin van Cambridge'.

Het is de eerste keer dat Middleton instemt met een fotoreportage in een modetijdschrift.

De coverfoto heeft een landelijke uitstraling. Middleton draagt een groene hoed, een bruine jas en een witte blouse. Op een andere foto heeft ze een casual rood-zwart gestreept shirt met lange mouwen aan en leunt ze op een hekje.

"Het is een grote eer en ongelooflijk spannend voor ons om Hare Koninklijke Hoogheid op de cover van de Britse Vogue te hebben tijdens het honderdjarige jubileum", zegt hoofdredactrice Alexandra Shulman op de website van het blad.

Prinses Diana

Twee foto’s, die gemaakt zijn in januari, komen ook in het London’s National Portrait Gallery te hangen waar in mei een tentoonstelling is gewijd aan het eeuwfeest van Vogue.

Het is niet de eerste keer dat een lid van de Britse Koninklijke familie te zien is op de cover van Vogue. Prinses Diana, de moeder van Prins William, stond ook al eens op de voorkant van het blad.