Lucille Werner zou Lingo graag opnieuw willen presenteren, mocht het spelletjesprogramma terugkeren op televisie. Deze week maakte ze de overstap naar SBS.

Voordat Lingo stopte in 2014 was het programma te zien op NPO 2. "Dat mislukte omdat die zender geen familiegevoel heeft", verklaart Werner in het AD.

Bij SBS zou het programma volgens de 48-jarige presentatrice wel passen. "SBS is wél een familiezender. Natuurlijk zou Lingo daar passen. En áls het terugkeert, wil ik dat zeker weer doen."

De presentatrice heeft een halfjaar lang gesprekken gevoerd bij SBS, voordat ze de overstap maakte. "Wat opviel is het verschil tussen de publieke en de commerciële omroep. Toen Lingo stopte was het toch een tijdlang: 'wat gaan we dan nu eens doen?'"

Het eerste programma voor Werner bij SBS is Mijn Laatste Keer, waarin zij ernstige zieke mensen portretteert. Ook wordt gesproken over andere programma’s.

Utopia

In RTL Boulevard gingen vrijdagavond geruchten dat SBS van plan is om Utopia aan het eind van dit jaar te vervangen door Lingo. SBS ontkent deze geruchten tegenover NU.nl.