Donderdag begint het tweede seizoen van Jandino Asporaats programma Dino. De komiek loopt zichzelf in alle drukte soms bijna voorbij. "Af en toe denk ik: huh, waar ben ik?", zegt hij in gesprek met NU.nl.

De 35-jarige Asporaat werkt aan nieuwe Dino-afleveringen voor RTL 5, staat tussendoor in het theater, is bezig met het schrijven van zijn tweede film en bereidt een grote show met andere comedians voor in de Ziggo Dome.

Daarnaast heeft hij twee kinderen van bijna twee en acht jaar oud.

"Op vakantie gaan lukt nu niet, maar ik zou wel even naar een massagesalon willen. Ik heb nu al weken dat ik dat graag zou doen. Gewoon even iemand die een beetje in je kneedt, dat is waar ik zin in heb nu", zegt Asporaat.

Vind je zo'n druk schema prettig?

"Jawel. Ik kan niet stil staan. Als ik niks te doen heb, ben ik echt ontzettend lui. Dus ik moet mezelf wel gaande houden, want ik kan daar niet tegen."

Is het erg als je lui bent?

"Ik word er helemaal gek van. Op vakantie word ik ook helemaal gek. Na vier dagen niksen moet ik een laptop hebben en gaan schrijven. Ik werk al vijftien jaar in dit vak. Aanvankelijk was het erg bikkelen om überhaupt een voet tussen de deur te krijgen. Nu is het gewoon een kwestie van alle werkzaamheden bijhouden."

Maar heb je dan niet een soort ADHD?

"Een sóórt ADHD? Ik ben de president, de voorzitter en generaal van de ADHD-club. Wat wel fijn is, is dat ik me goed kan concentreren."

Heb je daar medicijnen voor?

"Nee, het is nooit bewezen. Ik heb zelfs een onderzoek gedaan. Maar zoveel mensen zeggen tegen mij: 'Gast, het is gewoon ADHD'. Nou ja, dan zal ik het wel hebben."

Zie je het bij je kinderen ook?

"Die hebben het ook. Zij maken papa helemaal gek. Mijn dochter is nog erger. Alles wat mijn zoontje doet, doet zij tien keer zo heftig. Ook het kattenkwaad. Ze hebben superveel energie. Als die eenmaal wakker zijn is het: bam en go, go, go, go, go."

Donderdag begint Dino weer, wederom met Judeska en Gerrie. Waarom blijven juist die typetjes hangen?

"Die twee staan redelijk dicht bij de realiteit, ze schuren daar tegenaan. Er werken genoeg witte en zwarte mensen in een fastfoodrestaurant. De codes die daar geleden, de manier waarop mensen daar met elkaar omgaan, dat is van Maastricht tot aan Groningen hetzelfde. Judeska verbeeldt dat. Iedereen herkent zo'n type, daarom werkt het. Dat geldt ook voor Gerrie, zij is eigenlijk gevormd op basis van meningen die onder interviews als deze staan."

Probeer je met Gerrie mensen ook een spiegel voor te houden?

"Het is wat het is. Als je jezelf herkent in Gerrie, dan zegt dat ook heel veel. Ik probeer mijn typetjes altijd zo dicht mogelijk bij de realiteit te houden en ik denk dat iedereen dan vanzelf iets moet vinden. Maar iedereen mag zelf bepalen hoe het uiteindelijk op hen overkomt."