Onder de titel Zolang ik leef zendt RTL4 vanaf woensdag 11 mei de Nederlandse versie van het Britse televisieprogramma My Last Summer uit.

Producent en presentator Peter van der Vorst volgt in zes afleveringen vijf Nederlanders die ongeneeslijk ziek zijn en allemaal hebben gehoord dat ze niet lang meer te leven hebben.

Hij portretteert Jan (42) die lijdt aan ALS, Wouter (36) die slokdarmkanker heeft, Klarine (30) en Christine (51) die beide uitgezaaide borstkanker hebben en Joyce (43) met uitgezaaide baarmoederhalskanker. Peter volgt hen in de tijd die ze nog hebben.

De lotgenoten ontmoeten elkaar in die periode regelmatig in een boerderij in Noord-Holland, kondigde RTL dinsdag aan. "Daar delen zij hun verdriet, maar beleven ook veel plezier met elkaar. Door de confrontatie met elkaars verhalen, krijgen de deelnemers een spiegel voorgehouden. Hoe eerlijk zijn zij tegenover zichzelf als het gaat om hun naderende dood? Denken ze al na over hun uitvaart of laten ze alles aan hun familie over? En hoe bespreken ze de situatie met hun geliefde en de kinderen?"