Julius Jaspers werd in het nieuwe seizoen van het tv-programma Masterchef vervangen door Robert Kranenborg. Volgens Jaspers heeft Kranenborg hem hier nooit over gebeld, dat vindt de tv-kok niet netjes.

Het SBS6-programma kreeg in het nieuwe seizoen een ander presentatieteam, dat nog wel steeds onder leiding van chef Robert Kranenborg staat.

"Dat is heel raar gegaan, zegt Jaspers in gesprek met radiozender 100% NL. 

'Not amused'

"Ik zou gewoon een nieuw seizoen Masterchef gaan doen en toen hoorde ik opeens dat de hele presentatiecrew was vervangen en dat Robert het van mij zou overnemen." Jaspers is 'not amused' over de gang van zaken. Hij voelt zich 'oudhollands genaaid'.

"Hij heeft me hier nooit over gebeld. Dat is natuurlijk ook niet verplicht, maar het had wel netjes geweest na zoveel jaren samenwerking."

Jaspers zegt verder dat hij graag op tv zou willen terugkeren, maar dat hij daarvoor amper openingen ziet: "Er is eigenlijk nog maar één echte kookshow op tv met Masterchef, dus dan houdt het op."

Reactie Kranenborg

Een woordvoerder van Kranenborg zegt niet te begrijpen waar de uitspraken van Jaspers op gebaseerd zijn. Volgens hem is Kranenborg recentelijk meerdere malen wezen eten bij Jaspers. Bovendien zou Kranenborg niets met de samenstelling van het nieuwe team te maken hebben gehad.