De talentenjacht K3 zoekt K3 heeft zaterdagavond een Vlaamse Televisiester gewonnen. De show waarin Karen Damen, Kristel Verbeke en Josje Huisman op zoek gingen naar drie opvolgers voor de kindergroep won de prijs voor beste entertainmentprogramma.

"Zeventien jaar geleden hadden we nooit gedacht dat er een programma gemaakt zou worden zoals K3 zoekt K3", vertelt Verbeke over het nieuwe K3-trio Hanne, Marthe en Klaasje. 

Voormalig K3-zangeres Damen werd verkozen tot beste presentatrice. Ze maakte vorig jaar haar presentatiedebuut in het Vlaamse programma Perfect. "Wat mij betreft zijn jullie lang nog niet van mij af'', aldus de presentatrice.

Prijzen

De tv-prijzen werden uitgereikt in het Plopsa Theater in De Panne tijdens de negende editie van de Nacht van de Vlaamse Televisiesterren.

De komische reeks Bevergem van Canvas won er drie. Ann Tuts won de Televisiester voor beste actrice, de reeks zelf won de prijs voor beste humor en comedy en voor beste scenarist. De publieksprijs voor beste programma van het jaar werd uitgereikt aan de kennisquiz De slimste mens ter wereld.