Omroep Powned wil niet schikken in de zaak tegen Onno Hoes. De onderhandelingen over een schadevergoeding voor de oud-burgemeester van Maastricht zijn op niets uitgelopen.

Dat melden de advocaten van beide partijen aan het AD. Powned en Hoes zijn in een rechtszaak verwikkeld omdat de omroep in 2014 beelden van een privé-afspraak van Hoes had uitgezonden.

Zonder dat Hoes het wist filmde Robbie Hasselt hem tijdens twee afspraken. Hoes maakte seksuele toespelingen en besprak zijn werkgever tijdens een etentje. Hasselt bood de beelden zelf aan bij Powned. De omroep zond de beelden uit omdat het een publieke misstand zou zijn.

In de commotie die daarop ontstond trad Hoes af als burgemeester van Maastricht. Hij heeft aangifte gedaan van smaad en laster.

In augustus bepaalde de rechter al dat Powned de beelden niet had mogen uitzenden. De rechter gaf de partijen tot deze week om tot een schikking te komen, maar dat is dus niet gelukt.

Rechtmatig

Volgens Powned-advocaat Jens van den Brink lagen de standpunten te ver uit elkaar. "We vinden dat het nog steeds rechtmatig was om de beelden uit te zenden", aldus de advocaat tegenover de krant.

De rechter moet zich nu weer over de zaak buigen. De advocaat verwacht dat het eindvonnis "zeker anders kan uitvallen". Het is nog niet duidelijk wanneer de rechter het vonnis uitspreekt. "De termijn is meestal zes weken, maar het kan ook pas in het najaar zijn."