Eva Jinek neemt deze zomer niet de late night talkshow van Jeroen Pauw over. Er is geen plek in het uitzendschema van NPO door de drukke sportzomer.

"Het is absoluut geen ontevredenheid", laat directeur televisie van NPO Frans Klein weten aan het AD.

De directie overwoog om haar programma naar NPO2 te verhuizen, maar hebben uiteindelijk gekozen voor een prominentere plek voor Nieuwsuur. "Dat start straks een half uur later dan normaal, omdat het anders te veel conflicteert met de sport."

Klein noemt Nieuwsuur het meest geschikt om belangrijk nieuws op te pakken. "Dat is wat de kijker ook verwacht."

De NPO-baas is wel met Jinek in gesprek over een nieuw programma in 2017. "We zijn aan het kijken of we het programma een iets structureler karakter kunnen geven dan nu het geval is."

Tevreden

Eind februari lieten KRO-NCRV en de zenderleiding van NPO weten heel tevreden te zijn over de kijkercijfers van Jinek. "Alle doelstellingen die de NPO van Jinek verlangde, zijn ruimschoots gehaald", zei mediadirecteur Taco Rijssemus van KRO-NCRV toen.

"Het is bekend dat het de ambitie van KRO-NCRV is om een dagelijkse talkshow te brengen. Met Jinek laten we zien dat we veel kijkers weten te boeien, vooral ook in de relatief jongere doelgroep."

De presentatrice sprong vorige jaren altijd in het gat dat Jeroen Pauw achterliet met zijn talkshow Pauw. NPO 1 zond dan Jinek als vervanging uit. Pauw was niet echt op de hoogte van de verandering. "Ik kan de redenatie volgen, maar vind het wel jammer."