Het AVROTROS-programma Mindf*ck is in de race voor een Rockie Award, de prijzen die worden uitgereikt tijdens het Banff World Media Festival in Canada. 

Ook de NTR-documentaire De verdwijnende man en de IKON-jeugddocumentaire Een jaar zonder mijn ouders ontvingen donderdag een nominatie.

Mindf*ck is genomineerd in de categorie 'muziek, performance, sketch en variëteit' en moet het opnemen tegen onder anderen Adele at the BBC. De verdwijnende man, de documentaire van Erik van Empel over fotograaf Paolo Ventura, kreeg een nominatie in de categorie kunst en performance. Een jaar zonder mijn ouders dingt mee in de categorie kinderen en jeugd non-fictie.

De Rockie Awards worden in juni uitgereikt tijdens het World Media Festival in het Canadese Banff. Donderdag werden de 132 genomineerden, afkomstig uit meer dan twintig landen, bekendgemaakt.

De Rockie Awards kennen 22 categorieën en worden dit jaar voor de 38e keer uitgereikt. Het Banff World Media Festival geldt als een van de belangrijkste evenementen ter wereld op het gebied van televisieprogramma's.