Jeroen van Koningsbrugge onderbreekt zijn sabbatical in Californië voor opnames van een muziekprogramma. De presentator, acteur en zanger neemt samen met muziekvrienden zijn solo-album op in Los Angeles.

Onder anderen Nick Schilder, Waylon en Nicky Romero brengen een bezoek aan de acteur, die eind 2015 naar de Verenigde Staten verhuisde voor zeven maanden.

In Songs of Life komen ook Typhoon, Gers Pardoel en Thomas Acda langs om Van Koningsbrugge te helpen bij het creeëren van zijn debuutalbum.

"Toen ik me een klein jaar geleden afvroeg wat ik zou gaan doen tijdens mijn break in Malibu kwam al snel de gedachte bovendrijven dat ik graag aan een persoonlijk album zou willen werken. Ik heb nu eindelijk tijd voor dingen die ik altijd al wilde doen en muziek maken is iets waar ik de laatste jaren door mijn tv- en filmwerk nauwelijks aan toe ben gekomen", aldus Van Koningsbrugge.

Het programma is vanaf het najaar wekelijks te zien bij RTL4. Afsluitend aan het project is er in het najaar een eenmalig concert.