Maxim Hartman is er niet uit gegooid' bij RTL7. Vorige week werd bekend dat hij de overstap maakt naar NPO3, waar hij een programma gaat maken over de mannencultuur in het buitenland.

"Ik kies altijd zelf waar ik werk. Ik laat me niet wegsturen", vertelt Hartman maandag tijdens de Coen en Sander Show op Radio 538.

"Zoals het gaat met voetballers en presentatoren zitten ze allemaal aan je te trekken. Als je winnende topscoorder bent willen ze je allemaal hebben." 

Volgens de 52-jarige presentator kreeg hij goede voorwaarden om programma's te maken bij de VPRO. "Als ik programma's kan maken op mijn manier, dan maakt het mij geen sodemieter uit waar het gemaakt wordt of wordt uitgezonden."

In het verleden maakte Hartman ook al programma’s voor die omroep. "Ik heb een soort liefde, zoals je met een ex kunt hebben, met de VPRO. Ik draag hen een warm hart toe."

NOS

Voor NOS Studio Sport maakt de presentator sinds januari reportages voor de Eredivisie waarin hij voetballers en trainers interviewt. Hij vertelt dat er ook veel mensen zijn die niet met hem willen spreken. "Terwijl het eigenlijk gewoon een gratis mediatraining is. Je krijgt 10 minuten de tijd en komt er beter uit dan je erin ging."

"Je hebt toch niets te vrezen. Ik ben misschien wel de meest humane interviewer die er is op dit moment", besluit Hartman.