Martijn Krabbé vindt het niet erg dat tv-kijkers hem bekritiseren als jurylid van Idols. "De kritiek dat ik er geen verstand van heb, tsja, ik denk dat veel mensen die kijken zich niet kunnen herinneren dat ik jarenlang als radio-dj heb gewerkt."

"Ik denk dat ik inmiddels wel kan zien wat mensen nodig hebben om overeind te blijven in de race", zegt hij maandag tegen AD

De presentator neemt de kritiek "niemand kwalijk", maar wijst wel op 824 afleveringen van talentenjachten die hij presenteerde.

Eerder liet hij wel weten te hebben getwijfeld of hij wel in de jury van het tv-programma moest plaatsnemen. Destijds vroeg hij zich af of hij wel genoeg ambitie had om wederom in een jury plaats te nemen.

Heftig

Krabbé heeft momenteel een druk schema, omdat hij ook bezig is met de opnames van het culinaire reisprogramma Herman & Martijn en de opnames van Uitstel van Executie. 

"Ik heb het afgelopen halfjaar bij elkaar opgeteld twee maanden lang allerlei tijdzones doorkruist, terwijl de rest van de programma's gewoon doorliep. Dat is vrij heftig."

Maar dat vindt 48-jarige presentator niet erg: "(...) ik ben dankbaar dat ik dit allemaal kan doen en dat ik in die 22 jaar bij RTL zoveel verschillende genres - culinair reisprogramma, grote studioshows, hulp-tv - mag doen.''