Een deelnemer van het trouwprogramma Married At First Sight, waarin vreemden door de wetenschap aan elkaar worden gekoppeld en met elkaar trouwen, is niet blij met zender RTL en producent Vorst Media. Volgens kandidaat Erik is er geen waarheidsgetrouw beeld van hem neergezet.

"Nu ik terugkijk op de afgelopen periode is het toch bij mij gaan steken", vertelt Erik in gesprek met Omroep Brabant.

In de laatste aflevering van het seizoen vertelde Erik, gekoppeld aan Linda, de "vier minst leuke dagen in mijn leven" te hebben beleefd.

"Die uitspraak ging helemaal niet over Linda, maar zo werd het wel gemonteerd. In dat gesprek sprak ik namelijk met de psycholoog over de crew, de productie en dat ik ervan baalde dat zoveel dingen in scène waren gezet."

Peter van der Vorst

De deelnemer is ook niet blij met de gedane uitspraken van producent en presentator Peter van der Vorst in RTL Late Night, waarin hij beweerde dat Erik bewust niets had verteld over zijn pestverleden.

Volgens Van der Vorst moeten deelnemers een "hele uitgebreide psychologische test" doen, maar volgens de kandidaat is daar niets van waar.

"Ik heb een vragenlijst moeten invullen en even een kwartier met een psycholoog gezeten. En dat ging vooral over de toekomst en niet over mijn verleden."

Rectificatie

Erik hoopt dat er een rectificatie komt. Aan de regionale omroep laat RTL weten dat het zich "niet herkent in het geschetste beeld".

Producent Vorst Media is ondertussen in gesprek met de deelnemer om het een en ander te bespreken.