Het SBS6-programma De Vreemde Eend van Irene Moors wordt een half uur later uitgezonden wegens tegenvallende kijkcijfers.

"De eerste keer werd het goed bekeken, de tweede keer waren er minder kijkers. We kunnen afwachten of maatregelen nemen, en we hebben voor dat laatste gekozen", bevestigt een woordvoerder van SBS aan NU.nl naar aanleiding van een bericht van de Telegraaf.

De eerste aflevering van het door Irene Moors gepresenteerde De Vreemde Eend werd door 660.000 kijkers gezien, de daaropvolgende nog maar door 389.000.

Mede daarom is het programma vanaf komende zaterdag niet om 20.30 uur, maar om 21.00 uur te zien. Het gevolg is dat Funniest Homevideo's een half uur langer wordt uitgezonden.

Video: Promo van De Vreemde Eend 

Veel concurrentie

Volgens de woordvoerder is er veel concurrentie in het weekend, met RTL-programma's als Miljoenenjacht, Voice Kids en Holland's Got Talent. Dat betekent echter niet dat de vrijdagavondshow Wat een Poppenkast ook op korte termijn verschoven zal worden.

"De eerste uitzending deed het prima", redeneert de woordvoerder. Het programma trok met haar eerste aflevering zo'n 660.000 kijkers.