Netflix gaat het nieuwe seizoen van Top Gear streamen. Het seizoen, waarin Chris Evans het programma presenteert, is internationaal te bekijken, maar het is niet duidelijk of het ook in Nederland te zien zal zijn.

Voor dit seizoen gelden dezelfde regels als bij de oudere seizoenen, die ook door Netflix beschikbaar worden gesteld, meldt Netflix-topman Ted Sarandos aan Buzzfeed. De serie is dan niet wereldwijd beschikbaar, maar wel in meerdere landen.

Op dit moment zijn de oude seizoenen van Top Gear in Nederland bij Veronica te bekijken.

Het eerste Top Gear-seizoen na het vertrek van de presentatoren Jeremy Clarkson, Richard Hammond en James May zal sowieso vanaf eind mei op de Britse televisie te zien zijn.

Presentatoren

De BBC maakte in februari alle presentatoren van Top Gear bekend. De meest opmerkelijke nieuwe aanwinst bleek Formule 1-presentator en oud-teameigernaar van renstal Jordan Eddie Jordan. Daarnaast zal Sabine Schmitz de eerste presentatrice van het programma in vijftien jaar worden.

Jordan zal naast tv-presentator Rory Reid, Duitse coureur Schmitz, acteur Matt LeBlanc, presentator Chris Evans, journalist Chris Harris en coureur The Stig aan het programma gaan meewerken.

Bonte verzameling

De gekozen personen vormen een bont gezelschap aan voormalig motorsporters, verslaggevers, acteurs en presentatoren uit verschillende landen."We hebben voor ieder wat wils", zei presentator Chris Evans in februari.

Het internationale ensemble moet de herinneringen aan voorgangers Jeremy Clarkson, Richard Hammond en James May laten verbleken. Het trio stapte in 2015 op.

Concurrentie

Netflix gaat door het streamen van Top Gear de concurrentiestrijd aan met Amazon. Voorgangers Clarkson, Hammond en May zijn overgestapt naar webgigant Amazon, om daar 36 afleveringen te maken van een programma, dat uitgezonden gaat worden op Amazon Prime.