Voor Martijn Krabbé is het maken van zijn tv-programma met Herman den Blijker 'een soort schoolreisje'. 

"Vakantie zou ik het niet willen noemen, hoor! Het maken van dit programma is ook heel erg zwaar", aldus Krabbe in Veronica Magazine over Op de proef gesteld, dat vanaf volgende week dinsdag weer te zien is op RTL 4.

"In totaal zijn we twee maanden weg voor een serie, waarbij we door alle tijdszones en klimaten heen moeten", illustreert de presentator. "Het voelt als een soort schoolreisje, ook omdat we altijd met een vast team werken. Qua avontuur is het een soort Indiana Jones, maar dan met eten."

In Mongolië hadden de heren het zwaar. "Herman en ik lagen er bij min 32 in een tent, het hout voor het vuur was bijna op en we hadden alleen nog een bevroren mueslireep om te eten. Toen zeiden we toch tegen elkaar: dit is echt het allerleukste programma dat we ooit gedaan hebben."

Junglevoedsel

Krabbé en Den Blijker willen dan ook graag door met Op de proef gesteld. "Als het aan ons ligt komen er nog wel vijf seizoenen bijvoorbeeld", zegt de presentator. "Met junglevoedsel bijvoorbeeld. Of een aflevering met alleen maar sneeuwlandschappen waarin we gaan wakvissen en gefermenteerde haai. Eten uit de woestijn lijkt me ook gaaf. Schorpioenen of zo, haha!"