Bijna 2,8 miljoen mensen hebben zondagavond naar de speciale uitzending van Miljoenenjacht gekeken. In de uitzending waren eenmalig mannelijke modellen met koffers te zien, in plaats van vrouwelijke modellen.

Miljoenenjacht was het best bekeken programma van de zondagavond, blijkt uit cijfers van Stichting Kijkonderzoek. Het programma heeft met deze uitzending de meeste kijkers ooit getrokken.

Normaal worden de koffers in het spelprogramma geopend door vrouwelijke modellen. In de koffers staan geldbedragen die kandidaten kunnen wegspelen.

Blogster Johanna Kommerie bedacht de actie met mannelijke modellen een tijd geleden en stuurde een open brief naar Linda de Mol. Die zei wel interesse te hebben in de eenmalige verandering in het programma, maar alleen als het idee 260.000 likes op Facebook zou krijgen. Afgelopen week kreeg de actie 261.000 likes op Facebook.

Video: Seizoensfinale Miljoenenjacht

Seizoensfinale Miljoenenjacht
Seizoensfinale Miljoenenjacht

Deelnemer

De uitzending van Miljoenenjacht kreeg niet alleen media-aandacht door de mannelijke modellen, ook de deelnemer werd uigebreid besproken. Student Folkert ging naar huis met een bedrag van 9000 euro. Dat was volgens Linda de Mol een tegenvaller. "Wat ontzettend jammer. Dit is heel heel erg jammer", aldus de presentatrice tijdens het programma.

De deelnemer was wel tevreden. Hij plaatste een bericht op Twitter met de tekst "Blije student!".

Miljoenenjacht wordt gevolgd door Studio Sport Eredivisie met 2,5 miljoen kijkers. Op de derde plek in de kijkcijferlijst staat het NOS Journaal van 20.00 uur met 1,9 miljoen kijkers.