De mannen van Streetlab moeten noodgedwongen vaker individueel op pad. Door het succes van het eerste seizoen van hun programma worden ze steeds vaker herkend. "Het wordt steeds moeilijker", zei Daan Boom vrijdag in RTL Boulevard.

"Maar als we individueel op pad gaan, dan lukt het nog wel. Mensen denken dan vaak: we kennen je ergens van, maar kunnen ons niet direct plaatsen", aldus Boom.

In het tweede seizoen van Streetlab is onder meer te zien hoe Stijn van Vliet en Tim Senders het proberen te maken als model. "Ik heb auditie gedaan en mee mogen lopen met de show van Tony Cohen tijdens de Amsterdam Fashion Week", vertelde Van Vliet, die voor die klus wel afscheid moest nemen van zijn lange lokken. "Ik was 12 centimeter te kort voor een modellencarrière", zei Senders.

Hoewel de camera tijdens dat experiment niet verborgen was, hebben de mannen van Streetlab de camera ook voor de tweede reeks vaak genoeg verstopt. "We proberen altijd wringende sociale experimenten te doen", legde Jasper Demollin uit. "Bijvoorbeeld verstoppertje spelen met bezorgers van eten. Als zij aankwamen, lieten we ze binnen en verstopten we ons. De kern van het programma blijft het opzoeken van ongemakkelijke situaties."