John de Mol gelooft niet dat traditionele televisie in zijn geheel wordt vervangen door online tv-kanalen. Als dat al gaat gebeuren, maakt hij het zelf niet meer mee, zegt hij in gesprek met NU.nl.

"Een deel van Nederland kan het zich makkelijk permitteren om een abonnement op Netflix of Ziggo Sport af te sluiten, maar de meerderheid wil gratis televisie kijken", aldus De Mol.

De televisiemaker denkt daarbij dat adverteren op televisie voor partijen altijd interessant zal blijven. "Televisie is by far het goedkoopste massamedium. Als jij aanstaande zaterdag heel Nederland naar je winkels of op je website wil krijgen, dan is televisie het enige medium."

Het feit dat De Mol plannen heeft om samen met TMG video on demand te produceren betekent volgens hem niet dat traditionele televisie aan de kant wordt geschoven.

"Het feit dat je op nieuwe ontwikkelingen inspringt, wil niet zeggen dat je oude weggooit. Die zijn voor mij nog gezond genoeg. Alleen het maken van televisie is heel anders geworden. (...) Ik geloof ook nog steeds dat mensen behoefte hebben om ook af en toe helemaal niks te doen behalve kijken."