Chantal Janzen is vaak nerveus over de kijkcijfers van shows die ze presenteert. De 37-jarige presentatrice ligt soms wakker van de kijkcijfers van haar huidige RTL 4-show It Takes Two die de dag erna worden gepubliceerd.

"De eerste keer dat je goed scoort denk je: 'Oh, dat is mooi meegenomen, zeg.' Maar daarna wil je daar niet meer onder komen", zegt Janzen in interview met TROS Kompas.

It Takes Two werd de eerste keer door ruim 1,6 miljoen mensen bekeken. Een week later daalde de cijfers naar 1,2 miljoen. De dalende cijfers maken de presentatrice nerveus. "Ik slaap er slecht door en ben de ochtend na een uitzending superzenuwachtig. Als de cijfers tegenvallen kan ik daar de hele dag van balen en merken ze dat thuis."

Janzen zegt dat de slechte kijkcijfers voelen alsof je een dag in de keuken hebt gestaan om een mooie taart te bakken en vervolgens te horen krijgt dat de taart belachelijk is. "Zo persoonlijk moet je het niet nemen, maar zo voelt het wel."

Spontaan

Janzen hoopt voor een volgend programma een spontaner format te vinden. "Bij de meeste shows staat alles vast, je moet het alleen nog aan elkaar praten. Ik zou graag eens zonder bandjes zwemmen, en aan het begin van het programma nog niet weten wat er gaat gebeuren."

In It Takes Two, dat vanaf 12 maart te zien is op RTL 4, proberen BN'ers een popster te worden.