Tooske Ragas en Marco Borsato presenteren op 29 juni Jij&Ik, een tv-avond voor War Child. 

Tijdens deze avond zingen kinderen samen met hun vader of moeder een bekende hit voor een groot publiek, maakte War Child donderdag bekend.

Kinderen en ouders kunnen zich tot en met 8 mei aanmelden door een video te uploaden waarin zij samen zingen. Borsato en zijn dochter Jada beoordelen als jury de 25 meest bekeken video’s. Zij kiezen zes ouder-kindkoppels die tijdens Jij&Ik de muzikale strijd met elkaar aangaan. Het publiek in de studio bepaalt wie deze tv-avond wint.

"Wat is er nu leuker dan samen met je vader of moeder zingen? Ik doe dat zelf ook vaak met mijn kinderen. Er is zoveel talent in ons land. Ouders en kinderen: laat je stem horen!", zegt Borsato.

Oorlogskinderen

Jij&Ik is op woensdag 29 juni te zien om 20.30 uur bij de EO op NPO 1. War Child vraagt hiermee aandacht voor de situatie van miljoenen oorlogskinderen wereldwijd.

"De band tussen kinderen en ouders is essentieel, zeker als je moet opgroeien in een extreme situatie als oorlog. Dan heb je onvoorwaardelijke steun nodig van mensen die in jou geloven en die ervoor zorgen dat je je sterk genoeg voelt om oorlogsellende te kunnen doorstaan", aldus Ragas.